Events/Press

Genuine dream on life – publisht by : Foreign Policy News

The Albanian writer Sabije Dervishi Veseli, originaly from Struga has published in the United States five books in English language. Her works have gained popularity and attracted the attention of American public where the author has revealed those events that unfolded in the history of Albanians, the wars for freedom, love and human secrets which encompass horrific histories.  War and death through these dreams have set the tone in these works where human life is explored.  Veseli works and resides in the State of New Jersey.

Read more


 

Ëndërrimi i vërtetë mbi jetën – publikuar nga Bota Sote

REFLEKSIONE MBI NOVELËN “PSE U DASHUROVE TEK UNË” të Sabije Dervishi Veselit
STRUGE : Shqiptarja Sabije Dervishi Veseli është një shkrimtare me origjinë nga Struga e cila ka botuar 5 libra në gjuhën angleze në SH.B.A. Veprat e saj kanë tërhequr vëmendjen e publikut amerikan ku autorja shpalos ngjarje të atdheut të shqiptarëve, të luftrave për liri, dashurive dhe sekreteve njerëzore të cilat përbëjnë histori horror. Lufta dhe vdekja nëpërmjet ëndrrave përcaktojnë temat e këtyre veprave ku eksplorohet jeta njerëzore. Autorja punon e jeton në New Jersey.

Lexo me shume


 

Ëndërrimi i vërtetë mbi jetën – publikuar nga  Gazeta Dielli

REFLEKSIONE MBI NOVELËN “PSE U DASHUROVE TEK UNË” të Sabije Dervishi Veselit

STRUGE : Shqiptarja Sabije Dervishi Veseli është një shkrimtare me origjinë nga Struga e cila ka botuar 5 libra në gjuhën angleze në SH.B.A. Veprat e saj kanë tërhequr vëmendjen e publikut amerikan ku autorja shpalos ngjarje të atdheut të shqiptarëve, të luftrave për liri, dashurive dhe sekreteve njerëzore të cilat përbëjnë histori horror. Lufta dhe vdekja nëpërmjet ëndrrave përcaktojnë temat e këtyre veprave ku eksplorohet jeta njerëzore. Autorja punon e jeton në New Jersey.

Lexo me shume


 

Intervistë e Raimonda Moisiut me romancieren Sabije Dervishi Veseli -publikuar nga Gazeta Dielli

Sabije Dervishi Veseli, është zëri krijues, intelektual, femëror – që i përket Letërsisë Postkomuniste të Diasporës, dhe e njohur tashmë edhe si autore bilingualen shqip-anglisht, mjeshtre e rrëfimit në gjininë e thrillerit.Ajoështë një zë krejt i veçantë në letërsinë amerikane dhe shqiptaro-amerikane.Shkrimtarja shqiptaro-amerikane me orogjine nga Struga, Sabije Dervishi Veseli me përpjekje e sakrifica, ngarkesë emocionale, ajo është lum atdhedashurie për Shqipërinë e vendlindjen.

Lexo me shume


 Whats New?
November 14th, 2011
We are excited to announce the official website launch of Sabije Dervishi Veseli website. Here you will be able to find all of her books and periodic blog ...


Read More...